top of page

Project Reveal: Irvington Foursquare Dining Room & Kitchen



Last time we introduced you to the Irvington Foursquare project. A beautiful, classic Portland Foursquare home in the historic Irvington neighborhood in Portland. These were repeat clients who we had worked with before and when they needed help with their gorgeous newly purchased home, we were happy to help! The scope included a basement renovation, full house furnishing selections and, after an unfortunate small fire, a full kitchen renovation as well.





The client's father is a landscape designer so there is a beautiful connection between the interior & the exterior. The dining room is a great place to open up the french doors and let the outside in!





The vibrant vintage rug looks stunning with the mid-century walnut dining table and chairs. Which provide a beautiful contrast to the soft, subtle paint color of the walls & trim work.




The dining room leads into the recently remodeled kitchen. After the above mentioned small fire caused damage to the former space, our clients reached out for help here as well. With the remodel we wanted the space to feel true to the historic era of the home, while incorporating modern conveniences.





A soft palette of creamy ivory cabinetry & subtle greyish-whites for the countertops and tile contrast beautifully with the dark walnut flooring.




We love how the kitchen feels like it could be original to the home, yet functions like a modern kitchen. The best of both worlds!




A white Viking range ties in seamlessly with the classic furniture style shaker cabinetry. The custom hood surround continues that cohesive feeling. So nice & clean!



We love the beautiful walnut shelving & details that pay homage to the historic era of the home.



Beautiful brass fixtures & lighting keep this space feeling warm and polished!




The Irvington Foursquare dining room & kitchen are some of our favorite spaces! We love the updated classic feel. Is this one of your favorite Wise Design projects?!! We hope so!


Stay tuned as we reveal more spaces from this project!








Comments


bottom of page