SE TABOR HOME

 FULL BASEMENT REMODEL

Our clients, a family of four, had outgrown their 1920s bungalow in the Mt. Tabor neighborhood. We took the challenge of transforming their unfinished basement into a beautiful and bright space in which our clients love spending time. To increase living space, we gutted the back of the basement and designed two distinct, yet open spaces:  a cozy family room and a game room. We clad an existing abutment wall running the length of the space with shiplap for texture and interest. The family room was filled with a large sleeper sectional, perfect for movie watching. A kids loft above the sofa was created, complete with a custom Pendleton mattress. The game room features an inset dry bar plus game table and chairs. Two large french doors, clad in shiplap, conceal deep compartments for outdoor gear and storage bins. The game room also has a large egress window which floods the space with light. 

 

A small yet functional, bathroom was added, along with an open concept laundry room/storage room with work bench. The centerpiece of the new laundry room is a beautiful vintage drainboard sink, which sits opposite a washer and dryer surrounded by ample cabinetry. To maximize storage, we integrated a custom shoe cabinet and linen closet in the hallway.

 

-photos by Josh Partee