NW NOB HILL HOUSE 

 FURNISHING

Nestled in the hills of the Alphabet District in NW Portland, our clients own a lovely family home. After an unfortunate  flood, we were called in to help refurnish the main level of home, including the entry, living room, dining room and family room. 


Neither the living room or the family room were functional. We created two very different gathering spaces, one a more adult space for entertaining and another off the kitchen as a family space. 

 

The main living room features an elegant blue velvet sofa and nesting marble coffee tables. We chose a comfortable leather wingback chair for reading and a dramatic and modern pendant to juxtapose the home's traditional architecture.  We designed a cushy built-in sofa in the family room for watching for lounging and TV watching, and a custom desk to hold kid’s games and art supplies. The clients had a large personal art collection that was highlighted extensively in the design, each piece holding a bit of family history or an interesting story.

This project was unique primarily in its use of color. Wanting to combat the grey of Oregon winters, our clients invested in painting their walls before contracting our services. The colors they chose allowed us to explore new avenues and develop a truly special space. One can't help but feel cheerful visiting this lovely NW home.

 

-photos by Josh Partee