FUEL MEDICAL

 ADAPTIVE REUSE  |  CAMAS, WA

Fuel Medical Group, a rapidly growing firm in Vancouver, relocated to downtown Camas, WA to accommodate their growing business. Previously an old Ford Service Station, the building was converted to an open office concept by LRS Architecture. Once the architectural plans were finalized, we were commissioned to specify all architectural finishes, fixtures and furnishings. We reclaimed as much material from the demolition as possible, including huge wood beams and tongue and groove flooring. The dropped ceiling was opened up in several places exposing beams and beautiful bow trusses that we then sandblasted, returning them to their former beauty. A palette of moody cool colors was utilized to create a sophisticated, chic and industrial work space. To offset the darkness of the palette, we added a fun pop of orange in strategic places. With the help of local Portland fabricator, AD Busch, we designed a conference table, reception desk, custom work tables and a series of massive sliding barn doors, using the reclaimed beams. The wood floors were refinished and installed in the owner's lounge with the remainder clad on the conference room walls. 

-photos by Kevin McConnell